Καστοριά – Νεστόριο

DSC02752DSC02760DSC02763DSC02771DSC02780

Place Category: Cultural EventsPlace Tags: Kastoria, Nestorio, River Party and Μουσική

Profile
Profile
More Info
Photos
Map
Reviews
Related Listing
Authored by Expert
 • Το Νεστόριο βρίσκεται σε απόσταση 25 χλμ. νοτιοδυτικά από την Καστοριά. Χωρίζεται σε Άνω Νεστόριο και Κάτω Νεστόριο. Το Κάτω Νεστόριο φτάνει μέχρι τον ποταμό Αλιάκμονα. Βρίσκεται σε μια πλαγιά του Γράμμου, σε υψόμετρο 890 μέτρα κι έχει πληθυσμό 964 κατοίκους (απογραφή 2011). Έχει ειρηνοδικείο, επιθεώρηση δημοτικής εκπαίδευσης και εφορία. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία.
  Στο Νεστόριο γίνεται κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα τα πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, το River Party περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις στα πλαίσια κατασκήνωσης όπου συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 1978, από τα παιδιά μεταναστών, που έρχονταν τα καλοκαίρια για διακοπές στο χωριό τους και, μη έχοντας άλλο τρόπο διασκέδασης, οργάνωναν μικρά πάρτι στο ποτάμι. Με τα χρόνια οργανώθηκε περισσότερο, δημιουργώντας τον θεσμό των River Party που μιμήθηκαν σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας έκτοτε.
  Αυτό που σήμερα έχει εξελιχθεί στο River Party, είναι ότι είναι το μεγαλύτερο κατασκηνωτικό φεστιβάλ μουσικής της Ελλάδας. Φέτος θα γίνει το 42ο River Party και θα σας παρουσιάσω την δική μου μελέτη αλλά και τις απαιτήσεις των χρηστών σχετικά με τις ψηφιακές εφαρμογές/υπηρεσίες που θα μπορούσανε να υλοποιηθούν για αυτή την μεγάλη δραστηριότητα εξωτερικού χώρου.

 • Authored by Expert: No
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review.

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Authored by Expert: No