Πατρινό Καρναβάλι – Κατασκευή Καρναβαλικών Αρμάτων

mak-20mak-3mak-4mak-5mak-7mak-8mak-12mak-15mak-1889001020507091013141516171819202530354243445356575868697273767884

Place Category: FolklorePlace Tags: Άρματα, καρναβάλι and Πάτρα

Profile
Profile
More Info
Photos
Embed Videos
Map
Reviews
Related Listing
Authored by Expert
 • Τα καρναβαλικά άρματα, δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων εκτός από την Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής των Απόκρεω, παρελαύνουν και κάποιες βραδιές της τελευταίας εβδομάδες του Πατρινού Καρναβαλιού. Συνήθως είναι την ίδια μέρα με την εκδήλωση των Σχολών Χορού.
  Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως φτιάχνεται ένα καρναβαλικό άρμα; Το καρναβαλικό συνεργείο σας ανοίγει τις πόρτες του και σας παρουσιάζει την κατασκευή ενός βασιλιά καρνάβαλου δια χειρός Πέτρου Βρυώνη και της ομάδας του.
  Η ιδέα μπορεί να κυοφορείται για μέρες, πιθανότατα και δευτερόλεπτα έως ότου το χέρι του γλύπτη πιάσει το κάρβουνο ή το μολύβι και χαράξει τις πρώτες γραμμές πάνω σε ένα λευκό χαρτί. Από κείνη τη μοναδική στιγμή δημιουργίας, όπου η έμπνευση έρχεται να συναντηθεί με την υλική υπόσταση της τέχνης, αρχίζει μία διαδρομή εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, εμπειρίας και τεχνικής.
  Η ιδέα σαρκώνεται αργά, βασανιστικά, επίμονα. Ένα τεράστιο κομμάτι φελιζόλ από μια αδιαμόρφωτη μάζα αρχίζει και αποκτά οστά, νεύρα… Μέρα με τη μέρα κι όσο το σκάλισμα του δίνει μορφή και φόρμα, αποκτά τη δική του αυθύπαρκτη ζωή. Μετουσιώνεται σε κάτι άλλο με ψυχή, αποκτά χαρακτήρα και κάποια στιγμή μας χαμογελά με τα χρώματά του, τη γκριμάτσα του, τη σατιρική του διάθεση, τη καρναβαλική σκανταλιά του…
  Ένα από τα πολλά άρματα του καρναβαλιού είναι έτοιμο. Περιμένει να εμφανιστεί στις καρναβαλικές παρελάσεις, για να επιστρέψει με μια ελαφρά θλίψη στο τέλος της μεγάλης γιορτής και πάλι στο Καρναβαλικό Εργαστήρι.
  Το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων άρχισε να λειτουργεί σε μόνιμη βάση το 1988 στο χώρο του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου,
  ενώ από το 1995 έχει μεταφερθεί στο Πετρωτό.

  Πηγή:
  https://www.carnivalpatras.gr/gallery/chariot-models/

  Culture Gate Mobile Services Module:

  Mobile Services

 • Embed Videos:

  https://www.youtube.com/watch?v=0i2l7U1Akxg
  https://www.youtube.com/watch?v=2W77-cZR3Qo

  Authored by Expert: No

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review.

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Authored by Expert: No