Πολιτιστικές Δράσεις Εορτών Σουλίου

fop_ekthesi_souli_2012Δημοτικό-σχολείο-βούλγαρη

Place Category: Folklore and MusicPlace Tags: Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη and Εορτές Σουλίου

Profile
Profile
More Info
Photos
Embed Videos
Map
Reviews
Related Listing
Authored by Expert
 • Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις Εορτές Σουλίου, περιλαμβάνονται και οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου, τοπικών φορέων καθώς και τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.
  Τη δεύτερη ημέρα, το Σάββατο, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας όπου εδρεύει και το Δημαρχείο του Σουλίου. Στο δημαρχείο, γίνεται συνάντηση μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων των τοπικών Συλλόγων του Σουλίου με τους χορευτές και τους μουσικούς της προσκεκλημένης περιοχής και περιδιάβασή τους με τις παραδοσιακές φορεσιές και με συνοδεία της μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς. Όλοι μαζί, καταλήγουν στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη όπου ακολουθούν παραδοσιακοί δημοτικοί χοροί από τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα αλλά και την προσκεκλημένη περιοχή. Κάθε χρόνο προσκαλούν διαφορετική περιοχή της Ελλάδας, να τιμήσει τις εκδηλώσεις.
  Στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη, πραγματοποιούνται ομιλίες σχετικά με τις γιορτές Σουλίου, την ιστορία, τη σημασία του Σουλίου στην Επανάσταση και το ρόλο που διαδραμάτισε η περιοχή στη διατήρηση του Ελληνισμού στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
  Παράλληλα με τις εκδηλώσεις αυτές, πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής παιδιών και ενηλίκων στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη καθ’ όλη τη διάρκεια των Εορτών, καθώς και εκθέσεις με παραδοσιακές φορεσιές και με αντικείμενα σχετικά με την ιστορία του Σουλίου.

  Φωτογραφίες:
  – http://www.paramythia-online.gr/paramythia/

 • Embed Videos:

  https://www.youtube.com/watch?v=x7_7jW6gVE8

  https://www.youtube.com/watch?v=x_ARYmISKXU

  Authored by Expert: No
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review.

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Authored by Expert: No